Noore kunsti oksjon ootab töid

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel müüdi oksjonil kõige kallimalt Edward von Lõnguse teos «LAN Party».
Kevadel müüdi oksjonil kõige kallimalt Edward von Lõnguse teos «LAN Party». Foto: Tartu noore kunsti oksjon

Tartu noore kunstniku oksjon ootab kuni 4. septembrini nii uutelt tegijatelt kui ka noortelt professionaalsetelt kunstnikelt teoseid.
 

Teemale, tehnikale ja meediumile piiranguid ei ole ning üks kunstnik võib oksjonile esitada kuni kolm tööd. Korraldajad eeldavad töödelt head kunstilist taset, isikupärast käekirja ja huvitavat ideed, tööde korralikku vormistust ning oksjoni tehnilistest nõuetest kinnipidamist. Oksjonile esitatavate tööde lubatud maksimummõõdud on 2,2x1,5 või 1,5x2,2 m.

Kõigi esitatud teoste hulgast valib professionaalidest ja kunstisõpradest koosnev komisjon välja oksjoni näitusele, kataloogi ja enampakkumisele minevad teosed. Välja valitud tööd tuleb kunstnikel Tallinnas või Tartus kohale tuua ajavahemikus 8.–9. september.

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu Loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on ainulaadne just noorte kunstnike loomingu müügile ja tutvustamisele pühendunud kunstioksjon Eestis. Igal oksjonil valib komisjon kataloogi pääsevad tööd välja sadade esitatud teoste hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles