Ehitab lauluga üles mahapõlenud maja

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Lehismets
Katrin Lehismets Foto: Erakogu

Ameerikas on kombeks, et kui kellelgi põleb maja maha, korraldatakse pärast seda burning party. See on meie mõistes justkui peielaud, kus süüakse-juuakse ja mälestatakse kadunukest. Burning party’l on selleks kadunukeseks aga maja. Suve alguses kaotas Euroopas karjääri tegeva laulja ja pianisti Katrin Lehismetsa perekond tulekahjus oma Hiiumaal asuva kodu. Ameerikalikust maja peiepeost inspireerituna otsustas ta korraldada maja auks ja taastamiseks hoopis kontserdi.

Lehismetsa sõnul rääkis talle sellisest peotavast üks Ameerikast pärit kolleeg. «Mulle tundus see idee algul veidi kummalisena, aga kui aus olla, siis pärast meie Hiiumaa kodu põlengut oli mul selline tunne, et kallis pereliige on lahkunud.» Laulja ei tahtnud teha aga lihtsalt pidu, nagu teisel pool lompi kombeks. «Ma tahtsin, et inimesed saaksid vastu midagi enamat. Kuna ma olen laulja, siis tundus kontsert suurepärase ideena.»

Täna õhtul Tallinnas Salme kultuurikeskuses toimuv kontsert on välja reklaamitud kui heategevuskontsert tulekahjus hävinud kodu taastamiseks, kuid Lehismetsa arvates publik iseenesest heategevust ju ei tee. «Inimesed ostavad pileti ja saavad selle eest muusikalise elamuse. Mina ja teised, kes kontserdil üles astuvad, annetavad kontserditulu lihtsalt Tuuliku talu taastamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles