ENSVst pagenud uljaspeadest rääkiva komöödia võtted algavad Soomes

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosi mängivad Veiko Porkanen (vasakult), Karl-Andreas Kalmet ja Märt Pius.
Peaosi mängivad Veiko Porkanen (vasakult), Karl-Andreas Kalmet ja Märt Pius. Foto: Taska Film

Režissöör Jaak Kilmi alustab reedel Soomes ja jätkab septembris Eestis uue kodumaise seikluskomöödia «Sangarid» võtteid.

Film räägib pressiteate järgi loo kolmest Eesti poisist, kes põgenevad 1980ndatel Nõukogude Eestist Soome kaudu Rootsi, et vabas maailmas läbi lüüa ja elada unistuste elu. Sõbrad võetakse Rootsis vastu kui kangelased, kes murdsid läbi raudse eesriide. Kui aga meediakära sangarite ümber vaibub, avastavad nad, et neist on saanud tavalised tülikad sisserändajad ja ees ootab hall argipäev. Kohtumine põhjakäinud produtsendiga taastab hetkeks lootuse surematust kuulsusest. Kui aga usk kiiresse edusse lääne kullakambris hakkab tuhmuma, valivad loo peategelased elu väljaspool seadust.

Peaosades Märt Pius, Veiko Porkanen ja Karl-Andreas Kalmet.

Produtsent Kristian Taska on varem Postimehele väitnud, et film ei räägi 1984. aastal ENSVst kummipaadiga põgenenud noortest uljaspeadest, kellest kaks - Raivo Roosna ja Alex Lepajõe – hiljem Soomes juveeliäri röövisid. «Mingit sarnasust nende tegelastega filmis ei ole, ainult inspiratsiooni on saadud,» ütles ta.

Eesti, Soome ja Läti koostöös valmiva filmi stsenaariumi on kirjutanud Martin Algus, operaator on lätlane Aigars Sērmukšs, kunstnik Katrin Sipelgas, kostüümikunstnik Anu Lensment ja monteerija Tambet Tasuja.

Kinodesse on seda oodata 2017. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles