Eduard Vilde muuseum tähistab oma sünnipäeva perepäevaga

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eduard Vilde Muuseum

Eduard Vilde muuseum tähistab ülehomme oma 70. sünnipäeva lustaka kogu pere päevaga «Vilde vana roosa maja».

Sel päeval viib Vilde isiklikult lapsed Kadrioru pargi tuurile, Jaak Juske räägib Vilde-aegsest Tallinnast, avatud on õdus verandakohvik ja palju muud. 

«Kuna Vilde armastas igapäevaselt kõndida oma kodust Russalkani ja tagasi, mõtlesime, et pakume ka lastele võimaluse kirjanikuhärra sabas kaasa teha üks tervistav jalutuskäik ja avastada toredaid fakte Vilde-aegsest Kadriorust,» räägib muuseumi juhataja Kairi Tilga ideest teha lastepärane pargiekskursioon.  

Ilusa ilma puhul saavad kõik proovida Vilde roosat maja maalida, majas sees saab aga läbida keeledetektiivi rada ja tutvuda 10 asjaga, mida Vilde muuseumis kindlasti peab nägema. Lisaks saab Väikeste kirjanike toas proovida Vilde kombel sulega kirjutamist.

Kell  15.00 on emadele-isadele muuseumis armastatud ajaloolase Jaak Juske loeng «Jalutuskäik Vilde-aegses Tallinnas» .Avatud on ka Kadrioru kõige õdusam verandakohvik ja Vilde muuseumi auhinnatud meenetega muuseumipoeke. Igale lapsele kingituseks kõrrevuntsid ja võimalus hr Vildega pilti teha.

Kirjanikumuuseum avati 29. augustil 1946. aastal. Muuseum on Kadriorus järjepidevalt tegutsenud viimased 70 aastat. Kirjaniku maja missioon on hoida, arendada ja tõlgendada Vilde vaimset ja füüsilist pärandit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles