Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester mängis end Berliini südamesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMTA sümfooniaorkester Berliini kontzerthausis
EMTA sümfooniaorkester Berliini kontzerthausis Foto: Johanna Mängel

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester esines kolmapäeval, 31. augustil Berliini Kontzerthausis mainekal rahvusvahelisel festivalil Young Euro Classic 2016. Kontserti juhatas orkestri peadirigent Paul Mägi, solistina oli kaastegev pianist Marrit Gerretz-Traksmann. Kavas oli Liisa Hirschi, Arvo Pärdi ja Eduard Tubina looming.

Berliin on kultuurimeka, mille lavadele tahavad noored muusikud kindlasti pürgida. Seitsmeteistkümnendat korda peetud mainekal festivalil Young Euro Classic 2016 esines tänavu Berliinis kahe nädala jooksul ligi kakskümmend noorteorkestrit üle Euroopa.

Eesti orkestri kontserdile eelnevatel päevadel olid samal laval esinenud teiste hulgas juba nimekas Euroopa Noorteorkester Vasily Petrenko dirigeerimisel, Gustav Mahleri noorteorkester dirigent Philippe Jordani juhatusel ja Schleswig-Holsteini festivali orkester eesotsas dirigent Christoph Eschenbachiga. Kutse Berliini saavad vaid maailma parimad noorteorkestrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles