Maailma jazzilauljatar nr 1 esineb kevadel Jazzkaarel

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dianne Reeves.
Dianne Reeves. Foto: Jazzkaar

Kevadise Jazzkaare peaesineja on viiekordne Grammy-võitja Dianne Reeves. Suurepärase rütmivalitsemise, mängleva improviseerimisoskuse ja viieoktavilise hääleulatuse poolest tuntud tippvokalist esineb Tallinnas Nordea Kontserdimajas 27. aprillil 2017.

Jazzkaare kunstilise juhi Anne Ermi sõnul on Reeves läbi 30 loomeaasta ja 18 sooloplaadi tõusnud jazzimaailma absoluutsesse tippu. «Talente on maailmas palju, aga Reevesile omast haaret ja sügavust kohtab harva. Ta on ka minu vaieldamatu lemmik,» sõnas Erm.

Reevesi edu lauljateel on olnud seotud tema detailipeene esituse ja värskete valikutega. Jazzistandardid on ta julgelt paigutanud oma uudse koega tõlgendustesse. Ta ei ole kartnud ka popajastu hitte, kuid on alati esitanud neid jazzivõtmes. Lauljatari esituses on jazzitraditsiooni kõrval kuulda soul’i alatoone, Kariibi mere rütme, afrohõngu, klassikatunnetust ja Brasiilia nõtkust.

Reeves esineb aprilli lõpus Nordea Kontserdimajas oma kvartetiga, kus astuvad üles Peter Martin (klaver), Romero Lubambo (kitarr), Reginald Veal (bass) ja Terreon Gully (trummid). Varem on 59-aastane diiva Eesti publikule elamusi pakkunud kahel korral. Kevadeks on oodata ka lauljatari uut kauamängivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles