Romaanivõistluse võitis Madli Lippur käsikirjaga «June/Julien» (1)

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjastuse Tänapäev romaanivõistluse võitja Madli Lippur.
Kirjastuse Tänapäev romaanivõistluse võitja Madli Lippur. Foto: Pressifoto

Kirjastuse Tänapäev romaanivõistluse võitja Madli Lippuri käsikiri «June/Julien» räägib suguvõsasaladusest, mis mõjutab mitut põlvkonda. Žürii tõstis esile autori küpset stiilitunnetust ja väljapeetust teema käsitlemisel. Tegemist on 1984. aastal sündinud Lippuri debüütromaaniga.

Mairi Laurik on varem võitnud Tänapäeva noorteromaanikonkursi teosega «Mina olen surm», mis ilmub oktoobri alguses ning avaldanud romaani «Süsteem», mis oli äramärgitud töö Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel.

Kokku osales võistlusel 41 käsikirja. Käsikirju oli kõikvõimalikel teemadel ulmest argipäevani ja biograafilistest tekstidest ajalooromaanideni. Konkursil osalejaid oli varasemast rohkem ja kuigi suure osa käsikirjade tase ei olnud väga kõrge, leidus lõppvalikus ka rõõmustavat. Osalejate seas oli nii varasemast tuttavaid nimesid kui debütante.

Teise koha pälvis Mairi Laurik (pseudonüüm) käsikirjaga «Novembriöö kirjad». Romaani tegevus toimub tulevikus, kui Eestisse on rajatud mastaapne nanotehnoloogilisi seadmeid tootev tehas, mille kummalist eluolu jälgitakse naispeategelase silme läbi.

Kolmanda koha sai Margus Sanglepp käsikirja «Nõiatants» eest. Tegemist on ajaloolise romaaniga Eestis toimunud nõiaprotsessist. Margus Sanglepp on varem avaldanud mh luuleraamatuid.

Romaanivõistluse auhinnafond on 9000 eurot, mis on suurim üksnes kirjastuse finantseeritav konkurss. Konkursi žüriisse kuulusid kirjastuse toimetajad ning kirjanik Olev Remsu. Kirjastus Tänapäev korraldas romaanivõistlust kuuendat korda, traditsiooni on plaanis jätkata.

Auhinnatud ja ära märgitud tööd ilmuvad umbes aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles