Teatri positsioon on tugevam, kui julgesime arvata

, Eesti Etendusasutuste Liidu tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Larin
Monika Larin Foto: Kristjan Teedema

Monika Larin, Eesti Etendusasutuste Liidu tegevjuht:

«Uuringu kõige suurem üllatus oli kahtlemata see, et teatri positsioon ühiskonnas on veel tugevam, kui olime julgenud arvata. Me oleme olnud valdkonnana uhked Eesti erakordselt suure teatrikülastatavuse üle (aastane külastuste arv ületab juba mitmel viimasel aastal miljoni), samas vaikselt oletades, et külastajate suure arvu võib olla saavutanud üsna väike elanikkonna protsent. Sellest aspektist tõestas uuring, et meie publik on oluliselt laiapõhjalisem ja teatrisse jõuab igal aastal pool elanikest. 

Oluline on ka võrdlus kümne aasta taguse uuringuga: kui aastal 2006 pidas teatrit parimaks vaba aja veetmise vormiks 48 protsenti vastanutest, siis 2016 oli see juba 68 protsenti. Selle 20-protsendise tõusu taga on ilmselt asjaolu, et viimane kümnend on oluliselt laiendanud teatrivälja mitmekesisust, mistõttu on oluliselt suurem hulk elanikest leidnud endale huvipakkuva teatri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles