«Perekonnavaled» linastub Hollandi filmifestivalil

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen mängufilmist "Perekonnavaled".
Stseen mängufilmist "Perekonnavaled". Foto: promo

Valentini Kuigi ja Manfred Vainokivi mängufilm «Perekonnavaled» on valitud Hollandi rahvusvahelise filmifestivali Film by the Sea programmi, festival toimub 18. septembrini. Festivali põhiprogramm keskendub just filmidele, mis baseeruvad mõnel kirjandusteosel - näidenditel, romaanidel, luuletustel. 

Valentin Kuigi «Perekonnavaled» ilmus raamatuna 2013. aastal, film esilinastus 2016. aasta kevadel.  Festival Film by the Sea toimub Hollandi mereäärses linnas Vlissingeni sel aastal juba 18. korda. Festivali programmis on ligi 100 filmi, Hollywoodi toodangust kuni art-house kinoni.

Filmi «Perekonnavalede» tegevus toimub linnas, kus on professionaalne sümfooniaorkester, mille eesotsas seisab autoritaarne ja kindla käega dirigent Paul Levald, kes on juba aastaid ohjanud nii orkestrit kui ka suhteid peres. Dramaatiliste sündmuste tõttu tuleb Pauli tütremehel Egon Reil ootamatult juhtimine üle võtta. Lisaks orkestrisisestele pingetele pärandab äi Egonile koos dirigendikepi, võimu ja vastutusega ka oma keerulise minevikuga seotud saladused ja kohustused. Vanadest valedest kasvavad välja uued ning ühel hetkel Egon mõistab, et tõe väljatulek tooks kaasa tõelise kaose.

Osades Tambet Tuisk, Eva Koldits, Ülle Kaljuste, Roman Baskin, Jaanika Arum jt.

Stsenarist Valentin Kuik, režissöörid Valentin Kuik ja Manfred Vainokivi, operaator ja kunstnik Manfred Vainokivi, kostüümikunstnik Anu Lensment, grimmikunstnik Kristel Kärner, helirežissöör Mart Kessel-Otsa, monteerija Kersti Miilen, produtsent Marju Lepp, tootja Filmivabrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles