Nädala plaat. Autoriõhtu lindudega

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Spungin
Indrek Spungin Foto: Elina Kasesalu

Indrek Spungin 

Lahtise peaga ahvinäoga poiss

Mortimer Snerd

Hinne: 4

Hiljuti üht kirjandusarvustust kirjutades mõtlesin kergendusega sellele, et ajakirjanduses pole tavaks luulekogusid punktidega hinnata. Ja noh, siin ma nüüd olen, sest «Lahtise peaga ahvinäoga poiss» on luulekogu ja muusikaalbum korraga. Tegelikult on ta vormilt kõige lähedasem 3D-hologrammile. Vajutad nuppu ja Indrek Spungin (kes muidu viimasel ajal pigem Chungini nime all tuntud), teeb ühtäkki performance’it su toas/bussis / kus iganes seda teost ka kuulata.

Kuigi luule deklameerimine ja akustilise kitarriga saadetud laulud võivad teoorias suhteliselt uinamuinalt kõlada, lõhub Spungin igasuguse illusiooni «Ahvinäoga poisist» kui maharahunenud elukunstniku nostalgiaplaadist juba spoken word’i ja laulude pideva vaheldumisega. Nostalgiavaibi annavad nii sõnad («1917», «Su ema oli Nõukogude Liidu esimene krishnaiit») kui ka onuremuslikud valmid lindudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles