Troopilised rütmid ja tantsivad hipsterid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glass Animals- How To Be A Human Being
Glass Animals- How To Be A Human Being Foto: Kuvatõmmis

Glass Animals

How To Be A Human Being

Wolf Tone / Caroline International

Hinne: 4

Glass Animalsi teine kauamängiv «How To Be A Human Being» on tugev jätk debüüdile «Zaba». Kui esik-LP veel kannatas ebaühtluse all, siis uuel plaadil on stabiilsust ja kvaliteeti rohkem, samas ühtlane kõrge tase ei võimalda üksikutel lugudel nii esile kerkida, nagu näiteks eelmise albumi põhihitil «Gooey». Troopilised Kariibi ja Aafrika rütmid, mis eelmise kauamängiva taustades ainuvalitsesid, on teinud ruumi ka hiphopi biitidele, mis hoiab variatiivsust ja seeläbi ka kuulaja tähelepanu. Soojad võnked kombineerituna haaravate meloodiatega moodustavad jõulise ja omapärase muusika, mistõttu ennustab ilmateade lähiaja tantsupidudel palju naljakalt väänlevaid hipstereid.

Glass Animalsi muusika on küll põhimõtteliselt indi-rokk, aga kui juba mainitud troopilistele ja hiphopi mõjudele lisada ka soul ja funky, ollakse piisavalt eristuvad. Kuigi neid õigustatult võrreldakse Alt-J ja Wild Beastsiga, siis segiajamist siin toimuda ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles