Poognas avati maalinäitus «Olelus»

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalinäitus «Olelus».
Maalinäitus «Olelus». Foto: Kohvik-buffet Poogen

Augustis Eesti Rahvusraamatukogu võlvide all avatud kohvik-bufetis Poogen on üleval maalinäitus «Olelus», mis annab aimu noorema generatsiooni maalikunstist ning toob värskeid kunstituuli Tartust. 

Näitus «Olelus» on kokku pandud kolme väga erineva maalikeelega kunstniku töödest. Kõigil on oma seos realismiga, kuid individuaalne lähenemine sellele, millisel viisil kunstnik reaalsust lõhub ja kui suure distantsi kujutatava objektiga loob.

Liisi Örd on oma maalides ekspressiivne, läbitungiv ja manipuleerib objektiga abstraktsioonini välja. Töödes lähtub ta enamasti kindlast kujutisest, paljud teemad on seotud looduse ja valgusega.

Alar Tuul on näitusel suuremõõtmeliste maalidega, kus väljendub kunstniku sisutihe ja spontaanne maalikeel. Kujutatud on erinevaid hetki, objekte, assotsiatsioone, sõnu jne.

Martin Urb läheb oma loomingus realismile nii lähedale, et see võtab kohati sürreaalse vormi. Tema töödes on midagi kosmilist ja igavikulist. Ta läheb juurte juurde, kujutab inimese eksistentsi ja kogu olemise võrgustikku.

Maalinäitus Poognas.
Maalinäitus Poognas. Foto: Kohvik-buffet Poogen

Idee täita kohviku seinapind eelkõige eesti kunstiga, tekkis omanikel asukohast johtuvalt iseenesestmõistetavalt ja sujuvalt. «Arvestades Poogna ning Rahvusraamatukogu külastatavuse suurust, on see suurepärane koht nii tuntud kui ka vähemtuntud kunstnikele oma loomingu tutvustamiseks, luues sellega kohvik-bufetile lisaväärtust. Kindel eesmärk ongi jääda näitusi korraldama ja ühendada omavahel koka- ja maalikunst,» sõnas Poogna turundusjuht Kaja Urb.

Näitus «Olelus» on üleval Eesti Rahvusraamatukogu kohvik-buffetis Poogen 14. jaanuarini 2017. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles