Telliskivis püüab pilku uus seinamaailing

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada tänavakunstnik Bonar maalis Telliskivi Loomelinnakus seinale Kalevipoja
Kanada tänavakunstnik Bonar maalis Telliskivi Loomelinnakus seinale Kalevipoja Foto: JJ-Street Baltic Session

Kanada tänavakunstnik maalis Telliskivi Loomelinnakus seinale Eesti rahvuseepose kangelase.

Juba mitmendat nädalat vältab Tallinnas tänavakunstisündmuste sari Street Art Jam, mis on osa tänavakultuurifestivalist JJ-Street Baltic Session. Kui augustis loodi Telliskivi seinale taaskasutatud materjalidest lendorava skulptuur, siis 11. septembril sai valmis ka teine kunstiteos, mis kujutab Kalevipoega. 

Kanadast pärit kunstnik Bonar tundis juba enne teose loomist huvi Eesti ajaloo vastu ning ühe festivali korraldaja Salme Liivrandi abiga leidis ta ka esimesed teadmised Kalevipoja. Ta tutvus lähemalt Eesti rahvuseepose sisuga ning maalis Telliskivi Loomelinnaku seinale A3 Kalevipoja.

Street Art Jam’i eestvedajate Ita Puusepa ja Salme Liivrandi sõnul on loodud kunst kättesaadav kõigile – imelisi teoseid saab nautida mitte galeriis, vaid jalutuskäigul Telliskivis. Sel aastal leiab Street Art Jam aset 6ndat korda ning sündmuse eesmärk on Tallinna tänavapildi rikastamine professionaalsete tänavakunsti teostega ning teadlikkuse tõstmine tänavakunstist. Festivalile on kaasatud nii nimekad välismaa kusntnikud kui ka kohalikud kunstnikud. Eelnevate aastate jooksul on festival jõudnud Mustamäele, Uude Maailma, Tondile, Järvele, Nõmmele, Tartu maanteele ja Telliskivi Loomelinnakusse. Sellel aastal on plaanis kaunistada lisaks ka Sauet ja Juhkentali.

Ita Puusepa sõnul muutub Tallinn selliste kunstiteostega avatumaks, atraktiivsemaks ja värvilisemaks. Ta lisab, et illegaalset sodimist jääb vähemaks. “Mitmeaastane kogemus on end tõestanud, et pinnad, mida varem pidevalt soditi, säilivad tänu hea tasemega kunstiteostele puhtana, uut sodi sinna üldiselt peale ei teki,” teab ta.

Juba see nädalavahetus hakkab seinamaalingut looma Itaalia kunstnik Awer!

Kanada tänavakunstnik Bonar maalis Telliskivi Loomelinnakus seinale Kalevipoja.
Kanada tänavakunstnik Bonar maalis Telliskivi Loomelinnakus seinale Kalevipoja. Foto: JJ-Street Baltic Session
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles