Kuidas teha head filmi?

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Olev Remsu
Kirjanik Olev Remsu Foto: Erakogu

Kuidas teha head filmi? Just sellele küsimusele püüab vasta Olev Remsu oma uues raamatus «Filmidraamateahnika».

Remsu leiab, et esmalt on selleks vaja head stsenaariumi. «Filmidraamatehnika» pakubki selle kirjutamiseks täpseid juhiseid, võttes eeskujuks maailma filmi klassika suurimad korüfeed: Luis Buñuel, Ingmar Bergman, Charlie Chaplin, Francis Ford Coppola,Sergei Eisenstein, Federico Fellini, Miloš Forman, Jean-Luc Godard, Alfred, Hitchcock, Nikita Mihhalkov, Vittorio De Sica, Andrei Tarkovski, Luchino Visconti, Orson Welles jpt.

Lisaks on lähema vaatluse all mitukümmend nende režissööride šedöövrit, kokku leiab käsitlust paarsada kinematograafia ajalugu kaunistavat filmi. Analüüsitakse nende filmide ülesehitust. Draamasaladuste seletamisel kaasatakse Sophoklese, Shakespeare’i, Molière’i ja Tšehhovi näidendeidki.

Autor lubab, et raamatust saab teada, kuidas luua lugu (narratiivi, süžeed), kuidas individualiseerida tegelase karakterit, kuidas kirjutada tegelaste isikupäraseid dialooge. Käsiraamatus on esitatud tugev teooriabaas: seletatakse, mis on üldse dramaturgia ning kuidas see jaguneb teadvustamata ja teadvustatud dramaturgiaks. Mis on konflikt ning kuidas selleni jõutakse? Mis on väljapääsmatu olukord? Mis on tegevus- ehk draama situatsioon? Mis on žanr ja kui palju neid on?

Olev Remsu «Filmidraamatehnika» esitlus 28.septembril kell 18.00 Tallinna Kinomajas. Autori sõnul on kõik huvilised oodatud. 

Olev Remsu «Filmidraamatehnika»
Olev Remsu «Filmidraamatehnika» Foto: Raamat
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles