Tallinnas populaarne Erinevate Tubade Klubi laienes Tartusse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cabaret Rhizome lavastus „Kuningas Oidipus".
Cabaret Rhizome lavastus „Kuningas Oidipus". Foto: Cabaret Rhizome

Tartus Kastani tänaval, Aparaaditehase neljandal korrusel on ennast suvega sisse seadnud teater Cabaret Rhizome, kes, lisaks Tallinnale, annab nüüdsest etendusi igakuiselt ka Tartus. 

Tartu Erinevate Tubade Klubi näol on tegemist unikaalse multimeediakeskkonnaga, mis võimaldab luua kohapeal telepilti ja heli, integreerida ekraanidele interaktiivseid multimeedialahendusi, mis seovad reaalajas toimuva, video ja sotsiaalmeedia.

Alates septembrist on Tartu publikul võimalus vaadata Teatriliidu etenduskunstide ühisauhinnaga pärjatud lavastust „Kuningas Oidipus“, mis ühendades endas kaasaegseid multimeediateatri elemente (animatsioon, 3D-mudeldamine, chromakeying) ja klassikalisi võtteid (värsimõõt, kostüüm ja mask), avab Cabaret Rhizome’i “Kuningas Oidipus” isatapu, emapaneku ja enesepimestamise läbi teatrirahva südametesse tee leidnud tegelase käekäigu täiesti uuel moel.

Alusmaterjaliks olnud Sophoklese tragöödiat on värsitundlikult laiendatud (tagasiulatuvalt) Teeba linna rajamiseni ning Oidipuse esiisade käekäiku jälgides liigub värske teos mööda Kadmose vereliini, tuvastades meie isade pattusid, mis meid tihti valikuvõimalusteta jätavad. Külastajad on jaotatud istuma mugavatest elutoakomplektidest koosnevatesse 6-7 kohalistesse sektoritesse, mis laseb end tunda märgatavalt paremini kui tavalises teatrisaalis.

Lisaks teatrile sobib Tartu Erinevate Tubade Klubi suurepäraselt ka kontsertideks, seminarideks, konverentsideks, pidulikeks erisündmusteks, tooteesitlusteks. Näiteks leiab juba sel laupäeval seal aset Jaapani popkultuuri festivali Animatsuri järelpidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles