Punkpaharet Psychoterror 25

, muusik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Grenzmann.
Freddy Grenzmann. Foto: Taavi Arus

Reedel, 23. septembril toimub Tallinnas Telliskivi loomelinnaku punases majas punkfestival «Rohelised surevad sügisel», kus tähistab 25. sünnipäeva punkpaharet Psychoterror. Punkareid ümmargused numbrid ülearu ei eruta, aga natuke ikka. Seega võtsime meiegi päevakangelased hurraaga luubi alla.

Psychoterror on täiesti ainulaadne nähtus eesti muusikas. Veerandsaja aastaga on toodetud vähemalt 13 täispikka stuudioalbumit ja kümneid surematuid punkhitte. Psychoterror on ajaga laagerdunud ja läinud aina tammisemaks nagu konjak. 90ndate hüsteerilistest tõmblemisest ja jalaga näkku virutamisest on kujunenud pigem poeetilised mõtisklused, mida saadab vahetu rock’n’roll ja tagahoovide melanhoolne hõng.

Psychoterrori ninamees Freddy (Grenzmann, Psychoterrori laulja ja frontman – toim) on aga frukt omaette klassist. Freddy on väga huvitav, aga ka väga komplitseeritud inimene. Võiks isegi öelda, polüfooniline inimene, kelles võivad korraga mõõtu võtta kõige erinevamat sorti jõud ja alged. Võiks isegi öelda, et lausa vastandlikud jõud. Laulutekstide autorina on ta aga täielik geenius, kellesarnast vilja juba iga põlvkond ei kanna. Mis Freddyst Freddy ja Psychoterrorist Psychoterrori teeb, uurisime punkiidolilt Villu Tammelt, kes reedel samuti Velikije Luki koosseisus üles astub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles