Eesti tulevikku lahkavas lavastuses mängib Mari-Liis Lill

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Lill tunneb muret planeedi tuleviku pärast.
Mari-Liis Lill tunneb muret planeedi tuleviku pärast. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kujutage ette Eestit kahekümne aasta pärast, aastal 2036. Kas oleme ikka veel IT-tiiger? Ja Venemaa? Kas ökoloogilised kosmeetikatooted Siberist on saanud ekspordiartikliks number üks? Kuidas küll on riigid arenenud Nõukogude Liidust tänaseni… Muutus on olnud nii märkimisväärne, et võib vaid ette kujutada, mis juhtub 20 aasta pärast. Kas Eesti maapinnas leidub naftat? Kas Venemaad valitseb ikka veel sama president? Võibolla ei olegi riigid niivõrd erinevad

Just nii küsib 1. oktoobril Vaba Lava teatrikeskuses esietenduv lavastus «Ma pigem tantsiksin sinuga». Laval on Nikolai Bentsler, Mari-Liis Lill, Gerli Rosenfeld, Anastassija Kurtšikova, Marina Gromova ja Uno Trumm.

Lavastus räägib erinevatest inimestest, kes elavad ühe katuse all, mille nimeks on «riik». Lavastaja Oleg Soulimenko uurib talk show formaati kasutades, kui hästi tunneme neid samu inimesi, kellega koos elame. Kas me loeme nende mõtteid? Kas me teame seda meest, või naist või hoopiski noort tüdrukut, kes istub meiega samas kohvikus ja joob teed? Või oleks õigem öelda selle joogi kohta «чай»? Kust kohast ta vaatab ilmateadet? Milliseid uudiseid jälgib? Kes on tema parimad sõbrad ja suurimad vaenlased? Kus ta peol käib, või eelistab ta selle asemel hoopiski kodus raamatut lugeda? Mis on ta salasoov? Tal peab olema soov…

Mis oleks, kui paluksid ta tantsule? Ta ütleb «jah»!

Rahvusvahelise lavastuse «Ma pigem tantsiksin sinuga» toob publikuni lavastaja Oleg Soulimenko (Viin / Moskva), dramaturgiks on Piret Jaaks (Tallinn), dramaturgiliste abi on pakkunud Thomas Frank (Viin).

Videokunstnik Taavi «Miisu» Varm (Tallinn), kavastuskunstnik Liina Keevallik (Tallinn / Pariis), helikujundus DJ Aleksei Semenihhin a.k.a DJ Bandit (Tallinn), koreograafiline abi Jasmin Hoffer (Viin), projektijuht Kaie Olmre (Tallinn), produtsent Märt Meos (Tallinn)

Esietendus 1. oktoobril Tallinnas, Vaba Lava teatrikeskuses. 2. oktoobri etendusele järgneb vestlus trupiga. Korraldaja R.A.A.A.M. ja Vaba Lava.

Lavastuse «Ma pigem tantsiksin sinuga» näitlejad Nikolai Bentsler,  Gerli Rosenfeld, Anastassija Kurtšikova, Marina Gromova, Mari-Liis Lill ja Uno Trumm Tallinna vanalinnas.
Lavastuse «Ma pigem tantsiksin sinuga» näitlejad Nikolai Bentsler,  Gerli Rosenfeld, Anastassija Kurtšikova, Marina Gromova, Mari-Liis Lill ja Uno Trumm Tallinna vanalinnas. Foto: R.A.A.A.M.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles