PÖFFi uueks koduks saab Solaris keskus, suurimaks partnerkinoks Apollo Kino

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFF i avamine, Red Carpet
Tiina Lokk
PÖFF i avamine, Red Carpet Tiina Lokk Foto: Erlend Štaub

11.–27. novembril toimuva ja 20. juubelit tähistava Pimedate Ööde filmifestivali koduks saab tänavu Solaris keskus, lõviosa festivali filmiprogrammist näeb sel aastal hubastes Apollo Kinodes Solarises ja Mustamäel.

Festivali raames enam kui 250 täispikka filmi näitav PÖFF otsib igal aastal uusi lahendusi, kuidas jõuda kõige paremini siinsete filmifännideni ning kuhu mahutada lisaks festivali suurele filmiprogrammile ka arvukad eriüritused ja kolm alafestivali – Animated Dreams, Just Film ja Sleepwalkers. 

Äsja PÖFFi ja Apollo vahel sõlmitud värske koostööleppe kohaselt lisandub tänavu PÖFFi kinode hulka lisaks Solaris Keskuses asuvale Apollole ka Mustamäe keskuses vastavatud ja Baltimaade moodsaima tehnoloogiaga varustatud hubane Mustamäe Apollo. Kõikide PÖFFi võistlusprogrammides osalevate filmide maailma- ja rahvusvahelised esilinastused, pressilinastused ning filmitööstuse erilinastused toimuvad Solarise Apollos. Lisaks näidatakse PÖFFi ja PÖFFi alafestivalide filme veel Kosmos IMAX-is, Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis, kinodes Artis ja Sõprus ning Lennusadamas ja Tallinna Loomaaias.

Tiina Lokk, PÖFFi direktor: „PÖFFi eesmärgiks on alati olnud viia kvaliteetkino võimalikult paljude vaatajateni; laienemine Mustamäele aitab Tallinna kontekstis seda missiooni ideaalselt täita ja tuua kinno uusi inimesi. Oleme alati unistanud, et saaksime tegutseda ühes kompaktses hoones, mis suudaks mahutada kõik festivali programme ja alafestivale. Praegune lahendus on sammuke selles suunas.“

Ivar Vendelin, Apollo tegevdirektor: „Suurima ja Eesti päris oma kinoketina on Apollo jaoks privileeg panustada veelgi enam meie olulisima filmifestivali jätkuvasse edusse ja olla ainus kinokett PÖFFi tänavuste partnerkinode seas, kellele on usaldatud ka lõviosa selle aasta filmiprogrammist.“

Solarisest saab tänavu PÖFFi kodu

Uuendatud koostööformaadi raames saab Solaris Keskusest tänavu PÖFFi kodu. See tähendab, et Solaris keskus hakkab festivaliperioodil olema senisest rohkem festivali nägu ning sinna tulevad pressikeskus, info- ja fänniala, meenetepood ja lounge. Nagu juba mainitud, toimuvad Solarise Apollo Kinos kõik PÖFFi võistlusprogrammide esilinastused, pressilinastused ja filmitööstusele mõeldud erilinastused. 

Kristiina Kullo, Solarise Keskuse turundusdirektor: „Meil on hea meel, et PÖFF valis tänavu oma koduks Solaris keskuse. See on üks osa Solarise uuenenud kuvandist, mis paneb senisest suurema rõhu kultuurile ja kvaliteetsele ajaveetmisele. Samm-sammult oleme uuendamas kogu maja sisekujunduslahendust, kohe saavad valmis ka uued trepid, mis muudavad klientidele Apollo ja Artise kinodesse juurdepääsu veelgi mugavamaks.“

PÖFF ja teised linnad

2014. aastal toimunud PÖFFi rahvusvahelise staatuse uuenemisega ehk nn A-kategooria saavutamisega (Rahvusvahelise Filmiprodutsentide assotsiatsioonide Föderatsioon kuulutas PÖFFi rahvusvaheliseks võistlusfestivaliks) on kaasnenud uued nõuded ning piirangud. Sellest johtuvalt on PÖFFil õigus näidata edaspidi lisaks Tallinnale filme veel ainult ühes linnas, milleks on Tartu. Tartus saab PÖFFi filme näha kahes kinos: Elektriteatris ja Tasku keskuses asuv Cinamonis.

Kindlasti saavad aga teiste linnade kinode programmikoostajad PÖFFi programmitiimilt jätkuvalt soovitusi filmide osas, mida oma kinodesse tuua.

  • 20. Pimedate Ööde filmifestival toimub 11.–27. novembril.
  • PÖFFi võistlusprogrammi filme hakatakse avalikustama alates oktoobri keskpaigast, kogu festivaliprogramm avalikustatakse 4. novembril.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles