Vene Teatri uues lavastuses mängib Elina Purde

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Pähklimägi.
Elina Pähklimägi. Foto: Liis Treimann

Novembri alguses esietendub Vene Teatris Vladimir Zaykini lavastus «Viimane korrus», kus Aleksandr Ivaškevitši, Dmitri Kordase, Jekaterina Kordase ja Aleksandr Žilenko kõrval mängib eestlanna Elina Purde (Pähklimägi).

Tegemist on lüürilise komöödiaga, mille autoriks on tuntud vene lavastaja Vladimir Zaykin. «Viimane korrus» räägib armastusest, suhetest ja sellest, kuidas üks inimene päästab teise tema enese käest, elamise hirmu käest, paanikast ja raskest kriisist ning üksindusest.

Lavastuse tegevust toimub suurlinna pilvelõhkujas. Enne kui kuulus advokaat Roman oma äsja ostetud korterisse sisse kolib, alustab ta seal kapitaalremonti, mis ärritab kohutavalt tema naabrit, noort algajat näitlejannat Viktoriat. Ühel hetkel ei kannata tütarlaps enam seda lõputut ehituslärmi välja, koputab mehe uksele ja korraldab talle tõelise skandaali…

Nii saab alguse kahe täiesti erineva inimese tutvus, pärast seda arenevad sündmused juba ennustamatult. Igal kohtumisel esineb Viktoria Romani ees täiesti uues, eelmisega vastuolus olevas rollis, nii et mees ei jõua õieti ümbergi häälestuda.

«Viimane korrus» esietendub 4. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles