1. oktoobril on muusikapäev – väike teejuht läbi tihniku

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Randalu
Kristjan Randalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Muusikapäev tuleb. Kuna kõikvõimalikke mikrokontserte toimub 1. oktoobril üle kauni Eestimaa nii palju, siis kõigest kahjuks rääkida ei saa. Täpsemalt on kontserte koguni 150. Muusikapäev keskendub klassikale, ent kava on mitmekülgne ja muusikalisi tervitusi kuuleb džässist pärimusmuusikani. Küll aga võib rääkida mõnest haruldasemast kohast, kus muusikat mängitakse.

Tallinnas võib kell 11.08 astuda bussile nr 18, mis viib kesklinnast Pääskülla ja milles musitseerib Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite ansambel Kioora. Hiljem mängib Kioora veel trollis nr 5. Muusikat kuuleb ka trammis. Nii et kogu Tallinna tasuta ühistransport võtab muusikapäevast osa.

Tartus kuuleb muusikat muu hulgas näiteks Tartu bussijaamas, mis on samuti huvitav transpordisõlm. Seal esineb kell 11 Tartu Saksikoor. Vastavatud ERM võtab samuti muusikapäevast osa, seal võib algusega kell 15.30 kuulata Tartu I muusikakeskkooli orkestrit.

Põltsamaal algab Olerexi tanklas kell 17 Marten Altrovi klarnetikontsert. Küllaltki haruldaseks kohaks võib pidada ka Reva lauta Karinu külas Järvamaal, kus kl 14 esinevad Saku Mandoliinid Joosep Sanga juhatusel.

Postimehel on plaanis teha muusikapäevast kaks ülekannet. Kl 12.30 saab kuulata ja näha pianist Kristjan Randalu mängu Tallinna Puuetega Inimeste Kojas, kell 15 edastame  kitarrist Robert Jürjendali mängu Solarise keskusest.

Kogu muusikapäeva programmiga saab tutvuda aadressil http://muusikapaev.ee/muusikapaevast/.

Muusikapäeva märksõna «Kuula!» kutsub sel päeval inimesi muusikat kuulama, seda mõtestama ja sellele keskenduma ning meie logoks on kõrv. Muusikapäev on hea tahte ettevõtmine, millesse kõik muusikud ja kontserdipaigad panustavad vabatahtlikkuse alusel.

Muusikapäev tipneb muusikapreemiate üleandmisega Kumus.

Rahvusvahelist muusikapäeva traditsiooni algatas 1975. aastal Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollane president, legendaarne viiuldaja Yehudi Menuhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles