ERMi avamine: melanhoolia ja regilaulu üledoos (5)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone
Eesti Rahva Muuseumi uus hoone Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval avati Eesti rahva muusemi uus maja Raadil ning ekspositsioon. ETV tegi sellest megapika ülekande (kestus kl 18.20-23.10, vahepeal Aktuaalne Kaamera). Ivar Põllu stsenaariumi järgi lavastas avapeo Gerda Kordemets. Ülekannet juhtisid Grete Lõbu ja Marko Reikop.

Paljud, kes sotsiaalmeedias ülekannet kommenteerisid, tunnistasid, et ülekanne oli surmigav ning nad olid sunnitud kanalit vahetame. Postimehe foto-videotoimetuse juhataja Erik Prozes jagab oma muljeid.

«Vaatasin ERMi ülekande kohusetundlikult lõpuni. Enim jäi meelde metafoor tumedatest ja karvastest sisserändajatest, kes ütlevad «mää»,» märkis Prozes. «Esmasel kuulmisel vaimukas, aga see kordus vähemalt kolm korda. Väga hea produktsioon oli. Aga hirmus igav ka. Maja ise on huvitavam. Ekspositsioon loodetavasti kah.»

«Kokkuvõttes sain ikkagi melanhoolia ja regilaulu üledoosi. Eestlaseks olemise raskus, pikk ja tume teekond. Ja pausidest jäi mulje, et see nüüd see koht, kus ma pean mõtlema, et aru saada. Natuke nürimeelsed, nagu meid eestlaseid baltisakslaste poolt kirjeldati.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles