Muusikapäeva otseülekanne: keelpillikvartett Prezioso

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. oktoobri, muusikapäeva puhul toimub tasuta kontserte üle terve Eestimaa. Postimees teeb neist otseülekandeid.

Kell 12.30 esineb Telliskivi loomelinnakus Funderbeamis keelpillikvartetti Prezioso. Ülekannet sellest võib vaadata siinsamas.

Keelpillikvartett Prezioso koosseisu kuuluvad Hanna-Liis Nahkur (viiul), Mari-Katrina Suss (viiul), Helena Altmanis (vioola), Andreas Lend (tšello), «Sümfooniline lõuna»

Keelpillikvartetti Prezioso kuulub neli noort muusikut, kes kõik on ka ERSO liikmed. Kvartetti on saatnud edu mitmetel konkurssidel ning nad on andnud kontserte nii Eestis kui ka välismaal, näiteks Soomes, Venemaal, Hollandis ja Saksamaal. Kvartetti iseloomustab mitmekesine repertuaar klassikast popmuusikani.

Prezioso on esitanud mitmete eesti heliloojate uudisteoseid, näiteks Tõnu Kõrvitsa, Liis Viira, Mirjan Tally ja Sven Grünbergi sulest, ning teinud koostööd pianistide Mihkel Polli ja Age Juurikase, klarnetist Toomas Vavilovi, kitarristide Ain Agana ja Jaak Sooäärega jpt-ga. Nende mängu iseloomustavad energilisus, intensiivsus ja nooruslikkus ja inimlik sügavus. Preziosos mängivad viiuldajad Hanna-Liisa Nahkur ja Mari-Katrina Suss, vioolamängija Helena Altmanis ja tšellist Andreas Lend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles