Sven Grünberg ERMile: olgu Jõud sinuga! (1)

, helilooja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahva muuseumis saab näha ka hantide testi, kas pruut peiule sobib. Valiku tegi karu.
Eesti rahva muuseumis saab näha ka hantide testi, kas pruut peiule sobib. Valiku tegi karu. Foto: Margus Ansu

Neljapäeval avati Eesti rahva muusemi uus maja Raadil ning ekspositsioon. ETV tegi sellest megapika ülekande (kestus kl 18.20-23.10, vahepeal Aktuaalne Kaamera). Ivar Põllu stsenaariumi järgi lavastas avapeo Gerda Kordemets. Ülekannet juhtisid Grete Lõbu ja Marko Reikop.

Kommenteerib helilooja Sven Grünberg: See, et meil on nüüdsest suurejooneline ERM, on juba saavutus omaette. Ehk pisut liiga kandiline, kuid mis seal ikka. Vaatasin eile avaüritust ja kui algas lavastus, mõtlesin, et seda tüüpi klähvimine pole minu jaoks ja läksin tagasi oma töötuppa. Pärastpoole tulin siiski tagasi, et vaadata, kas asi paranenud ja kui nägin vana sõpra Tõnis Mägi silmapaistvalt head rolli tegemas oli taas selgem, soojem. Meie elust kipub viimastel aegadel kaduma helgus, rahu ja tasakaal ning seda oleks rohkem oodanud näha-kuulda ERMi avapeol. Mõistagi ei oota ma roosamannat, pigem ikka tarka, konstruktiivset positiivsust. On ju seegi olemas.  Muidugi, eks aeg ole ka laiemalt vaadates morn. Aga oli ka mitmeid väga meeldivaid momente, näiteks intervjuud olid meeldivad ja igati hästi tehtud. Aga ERMile edu! Let the force be with you - (nagu öeldi «Tähtede sõja» filmis).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles