Eesti erateater läheb maailmaturneele

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil».
Lavastus «Piip ja Tuut kontserdil». Foto: Meeli Küttim

Piip ja Tuut plaanivad maailmale tiiru peale. Ühe hooajaga!

„Esinevad maailmakuulsad klounid, kes on tuntud ainult Eestis“, kuulutavad Piip ja Tuut enne igat akrobaatika etteastet  - kuid mitte enam kauaks.

Uuel hooajal lähevad Piip ja Tuut ehk Eesti üks väikseim teatri, kes on publiku külastatavuselt ja etenduste mängukordadelt aastas erateatrite tipus, ringreisile maailma eri paikadesse.

Oktoobris mängitakse USAs (Chicago), Kanadas (Toronto) ja Leedus etendust «Piip ja Tuut Kontserdil».  Novembris  mängitakse Maltal lisaks ka etendust «Piip ja Tuut köögis» ning Soomes saab vaadata etendust «Piip ja Tuut Piparköögis». Haagi, Brüsselisse ning Luxemburgi viiakse kaasa etendus «Piip ja Tuut kontserdil» ning «Piip ja Tuut Hamlet». Uuel aastal viivad reisid siis veel ka Taani ja Hiinasse. 

Ka varem on Piip ja Tuut Toompealt ära käinud ning üks tiir on maakerale juba peale tehtud läbi Islandi, Põhja-Ameerika, India, Lõuna-Korea, Jordaania, Türgi, Kesk-Euroopa Leetu ja Lätisse välja.

Välisesinemiste vahepeal mängivad lõbusad klounid ka Saaremaal ja Tartus festivalil „Teater Noorele Vaatajale“, kus osaletakse seni enim vastukaja pälvinud lavastusega „Piip ja Tuut. Hamlet“.

Jõulude eel valmib KUMU auditooriumisse uus lavastus „Pohlamoos ja seapraad“, kus kõlavad Jarek Kasari lastelaulud. Laval on Piip ja Tuut ning Siim Aimla kvartett.

Igal Eestis veedetud nädalavahetusel mängitakse ka oma kodulaval Piip ja Tuut Mängumajas. Alganud hooaeg on juba seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles