Appi, kirjandus!

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. H. Tammsaare Muuseum
A. H. Tammsaare Muuseum Foto: Kultuurikava.ee

Tammsaare ja Vilde muuseumid kutsuvad kõiki täiskasvanuid käimasoleval täiskasvanud õppija nädalal murdma eelarvamusi kirjandusklassika suhtes ning vaatame kahte kuulsat kirjanikku ning nende loomingut hoopis uue pilguga!

„Suurem osa inimesi puutub „Tõe ja õiguse“, „Mäeküla piimamehe“ jt teiste teostega kokku koolipingis, kohustusliku kirjanduse formaadis,“ leiavad korraldajad. „Sageli jääb raamat lugemata, ei saada sellest hästi aru või ununeb loetud sisu niisama. Meie tahame näidata seda, kuidas teada-tuntud kirjandusteose või autori nime taga võib peituda hoopis ootamatuid ja uusi lähenemisnurki.“

Kadriorus asuvad mõlema kirjaniku muuseumid. Need on suurepärased autentsed (õpi)keskkonnad, mis avavad klassiku argise ja inimliku külje. Kui palju jäi Tammsaarel argitoimetuste ja laste kasvatamise kõrvalt aega kirjutada „Tõde ja õigust“, miks Vilde elulõpus üldse ei kirjutanud?

Täiskasvanud õppija nädalal tulevad kirjanike muuseumid appi ja kutsuvad kõiki taasavastama erakordseid isiksusi Tammsaaret ja Vildet ning nende loomingut värske pilgu ja kogemuse kaudu!

Tammsaare muuseumisse ootame huvilisi õhtusele kirjanduslikule retkele kolmapäeval kell 17.30 ning Vilde muuseumisse reedel kell 17.30. Sissepääs muuseumipiletiga.

Täpsem info  www.linnamuuseum.ee/vilde ja www.linnamuuseum.ee/tammsaare

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles