Karl Saks tegeleb uues lavastuses keha ja mälu koreograafiaga

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seisund ja disain».
«Seisund ja disain». Foto: Jana Solom

Kahe eelmise soololavastusega palju tähelepanu võitnud tantsija ja koreograaf Karl Saks toob täna lavale oma kauaoodatud kolmanda soolo «Seisund ja disain».

Tegemist on lavastusega, mida esitatakse kohturuumi hierarhia kaudu. Täidesaatvat võimu ja kahtlusaluseid esitavad arhetüübid, asitõenditeks on elemendid ja artefaktid ning tunnistajapingis istub ehmunud kunstnik. Lahenduse leidmiseks võetakse kasutusele paragrahvid rituaalidest ja arhiiv surnute ülestunnistustest. Väiteid ja vastuväiteid vahendavad seaduslik füüsiline hierarhia ja häbitu formaalne koreograafia. 

«Minu lavastus tegeleb keha ja mälu koreograafiaga,» ütles Saks pressiteate vahendusel.

Saksa eelmised soololavastused kandsid pealkirju «Tšuud» (2010) ja «The Drone of Monk Nestor» (2011). Esimese eest võitis ta ka Eesti teatriauhinna parima tantsulavastuse kategoorias, samuti on ta pingestatud lavalise kohalolu eest pälvinud Eesti sõltumatu tantsu auhinna.

«Seisund ja disain» esietendub 21. oktoobril kell 19.30 Kanuti Gildi saalis. Järgmised etendused on 22. ja 24. oktoobril ning 10. ja 11. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles