Hüvasti, Kent!

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kent.
Ansambel Kent. Foto: Pressifoto

Ülimenukas rootsi ansambel Kent lõpetab tegevuse. Homme õhtul toimub septembris alanud hüvastijätu turnee raames kontsert Helsingi Hartwall Arenal, ülehomme aga Vaasa Arenal.

Kent ilmus põhjamaade rockmuusika maailma Eskilstunas juba 1990. aastal. Muusikalise teekonna algus oli nimedega Jones & Giftet ning Havsänglar märkamatu, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kent sai bändi nimeks kolm aastat hiljem. Esimene album ilmus 1995. aastal. Edasine on juba ajalugu. Eestis lõid aastaid tagasi raadiojaamades laineid nende hitid «Dom Andra» ja «FF», mis pärit 2002. aastal ilmunud albumilt «Vapen & Ammunition».

Tänaseks on neilt ilmunud 12 albumit, viimaseks jääv «Då som nu för allti» alles sel aastal.

Hüvastijätuturnee kontsertidel on seni esitatud 24 lugu, iga neljas on viimaselt plaadilt. Tulevikuplaanidest ansambli liikmed Joakim Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö ja Markus Mustonen ei räägi, ka keelduvad nad intervjuudest.

Päris viimane Kenti kontsert toimub 17. detsembril Stockholmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles