Aja auk. Tüütu Björk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björk kui Selma
Björk kui Selma Foto: Kuvatõmmis

Lavastaja Lars Von Trier on ikka keeruline olnud ja tema meetodeid sai filmimuusikalis «Tantsija pimeduses» maitsta ka Björk, kes on muidugi ka ise üsna jäärapäine naine.

Mis «Tantsijas» toimub, on otsekui «Püha Selma kiusamine». Selma elu on üks hädaorg. Ta on tšehhi immigrant 1960. aastate USAs, töötab tehases, palka saab vähe ja nägemine hakkab ka kaduma. Selmal on suured prillid. Ta kogub raha operatsiooni jaoks, mis päästaks tema üheksa-aastase poja samasse olukorda sattumast.

Björk oli ka varem filmis mänginud, näiteks oli ta 1990. aastal filmi «The Juniper Tree» («Einitréð») peaosas. «Tantsijale» tahtis ta alguses ainult muusika kirjutada, näitlejaks ta end ei pidanud. Björk hakkas käima kolm korda nädalas stepptantsutunnis ning asus laule kirjutama juba enne filmimist, käsikirja põhjal, et tegelast tundma õppida. «Tantsija» oli esimene kord, kui klassikalise muusika koolis käinud Björk sai kasutada orkestrit, ja see oli tema jaoks suur võit. Produtseeris plaadi briti techno-mees Mark Bell ehk LFO.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles