Impeeriumi varemeil

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga- Joanne
Lady Gaga- Joanne Foto: Kuvatõmmis

Lady Gaga 

Joanne

Interscope

Hinne: 2

Tagantjärele tundub üsna uskumatu, kui kõva popstaar Lady Gaga oma imperiaalses faasis 2009. aasta paiku oli. Imperiaalse faasi mõistet hakkas esimesena kasutama Pet Shop Boysi Neil Tennant. Hitt hiti järel, iga video paar minutit pikem ja hunniku hullumeelsem kui eelmine. Viimati jõudis oma imperiaalsesse faasi vist Taylor Swift. Aga paari erandiga (Prince, Beyoncé, Rihanna, Madonna) ei kesta popi absoluutsesse tippu kuulumine kunagi kauem kui paar albumitsüklit.

Gaga 2013. aasta «Artpop» (kõnekeeles ka «Artflop») näitas, et ekstravagantsed vanad trikid ei tööta enam. «Joanne» ongi see kauaoodatud kannapööre, kus puuduvad kostüümid, EDMi tümakas ja alter ego'd. Gaga on läinud tagasi juurte, isegi kantri juurde. Kampa on toodud autoriteetsed nimed: Beck, Josh Homme, Mark Ronson, Florence Welch, Kevin Parker. Kuid kellegi isikupära ja kohalolu ei paista välja ning tervikuna on «Joanne» paras pudru teatraalsusest ja Springsteeni stiilis loojutustamisest. Mitte et Gaga oleks tervikute loomises kunagi eriti hea olnud, kuid puuduvad ka hitid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles