Nädala plaat. Uus peatükk Nashville'is / Vokoodriga kantri

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambchop
Lambchop Foto: Kuvatõmmis

Lambchop

FLOTUS

City Slang

Hinne:5

Kes see ikka hakkab pärast 30 edukat tegutsemisaastat enam olulist pööret tegema. Kes see ikka kirjutab plaadi esimese loo pealkirjaks absurdse «In Care of 8675309» ning paneb selle kestma mitte kolm ja pool, vaid ligi kaksteist minutit! Ja kes tuleks kummalisele mõttele hakata segama kantrit ja moodsat neo-rnb’d? Ja et üldse võikski laulda läbi AutoTune’i, nii vahelduse mõttes. Lambchop aga, näe, tuli, tegi kõike seda ja enamgi veel ning sai ühtlasi valmis lõppeva aasta isikupäraseima, liigutavalt sentimentaalse ja hubaselt prõgiseva electro-energiaga albumiga.

Nashville’i kollektiiv Lambchop on põhiliselt 57-aastane laulja, laululooja ja kitarrist Kurt Wagner, kelle ümber on enam-vähem täpselt 30 tegutsemisaasta jooksul olnud bändikaaslasi ligi paarkümmend. Rahuliku ja mõtestatud laulumaneeriga Wagneri puhul ei saa muidugi kunagi päris täpselt kindel olla, millele ta vihjab. Enamast on tegu puhaste kontseptsiooniplaatidega, kuid keegi ei saa eriti aru, milles kontseptsioon seisneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles