FFFF ehk filmifriigid filmifestivalil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFFi stammkunded vaatavad nii palju, kui jaksavad: raamatupidaja Helina Trepp võtab filmifestivali toimumise ajaks lausa puhkuse, filmikriitika Ralf Sauter valib seansse käigu pealt.
PÖFFi stammkunded vaatavad nii palju, kui jaksavad: raamatupidaja Helina Trepp võtab filmifestivali toimumise ajaks lausa puhkuse, filmikriitika Ralf Sauter valib seansse käigu pealt. Foto: Sander Ilvest

Kui sa pole paadunud filmifriik, on raske ette kujutada kaht nädalat kinosaalide pimeduses, ainsaks kaaslaseks helendav ekraan. Raamatupidaja Helina Trepp ja vabakutseline filmikriitik Ralf Sauter aga just sellised friigid ongi.

Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) on käimas juba kahekümnendat aastat, aga kui ise selles lõputuna näivas linastuste karussellis ei pöörle, ei saa tavapealinlane arugi, et midagi pöörast on teoksil – möödunud aastal näiteks jõudis ekraanile 650 filmi, mida käis vaatamas 80 000 inimest. Aastatega on haare aina laienenud ning PÖFFist saanud A-klassi festival. Ent on teatud seltskond stammkundesid, kelle näod on korraldajatele juba ammu tuttavad, kes aga ei kiibitse kunagi punase vaiba juures, ei ürita elu ja väärikuse hinnaga kuulsustega selfisid teha või neilt autogramme võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles