Eesti animatsiooni grand old dog saab 85-aastaseks

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsu-Juku mälestusplaat asub maja ees, kus valmis Eesti esimese animafilm.
Kutsu-Juku mälestusplaat asub maja ees, kus valmis Eesti esimese animafilm. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval 17. novembril kell 22 tähistab Animated Dreams kohvik-klubis Sinilind Eesti esimese animakangelase Kutsu Juku 85. sünnipäeva.

Tähtpäeva puhul korraldab 18. rahvusvaheline animafilmide festival Animated Dreams live-muusikaga tummfilmiõhtu, kus lisaks esimesele Eesti animafilmile «Kutsu Juku Seiklusi» (1931, Tallinn) näidatakse Tšehhi animafilme 1930. aastatest. «Kutsu Juku Seiklusi» tuleb näitamisele 35mm koopialt. Muusikat mängivad Urmas Lattikas (klaveril) ja džäss-trummar Tanel Ruben. Piletid on saadaval PÖFFi infopunktidest, Piletilevist ning kohapealt.

«Kutsu Juku Seiklusi» autoriteks olid karikaturist Elmar Jaanimägi, operaator-lavastaja Voldemar Päts ja fotoateljee omanik, produtsendina toiminud Aleksander Teppor. Filmid jõuavad vaatajateni koostöös Eesti Filmiarhiivi ja Tšehhi rahvusarhiiviga NFA.

18. rahvusvaheline animatsioonfilmide festival Animated Dreams toimub 16.-20. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles