Uus Eesti anima: alasti postiljonid, Fat Burner ja eksistentsiaalne kriis

Aurelia Aasa
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Fatcula».
«Fatcula». Foto: Kaader filmist

Alasti ringi väntav postiljon, rasva imev vampiir, purjakil liblikad ja rännak mineviku varjulistesse soppidesse. Eesti uued animafilmid moodustavad värvika galerii. Eriti selgelt tuli filmide kirevus esile PÖFFi animafilmide festivali Animated Dreams avatseremoonial. Avaõhtu ise meenutas kohati iroonilist komöödiaklubi. Õhtujuhtimisse sisse lipsanud taotluslikud ning vähem taotluslikud apsakad lõid naerust kihiseva zen-seisundi. Veidrust jagus aga täpselt õiges koguses, et anda korralik avapauk nii filmidele kui kogu festivalile.

«Täis maja».
«Täis maja». Foto: Kaader filmist

Kristjan Holmi «Täismaja» on kolmas film majade («Väike maja», 2008; «Suur maja», 2011) seerias. Seekord on fookuses postiljoni argipäev. Alasti postiljonihärra vurab rattaga ringi ja kannab truult kirju kohale. Film mõjub humoorika järelehüüdena postiljoniametile. Üksikud kirjakandjad küll veel sahmerdavad, kuid enamasti teeb töö ära meiliboks. Ehk ongi postiljon filmis just seetõttu alasti. Et oma olemasolule suuremat tähelepanu tõmmata? Kuigi eks ta või olla ka lihtsalt nudist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles