Väärt toit ja kõrgkultuur tuleb endal kasvatada (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Toikka
Aare Toikka Foto: Tairo Lutter

VAT Teatri asutaja, kunstiline juht ja lavastaja Aare Toikka tahab iga kord majja sisse astudes oma teatri üle uhkust tunda. Sel sügisel on tal selleks aga eriline põhjus: Eesti vanimal erateatril on alanud 30. hooaeg. 

Kui Toikkalt uurida, kas VAT ja rahvusraamatukogu teatrisaal pole talle aastatega  väikeseks jäänud, vastab ta enesekindlalt, et VAT pea siis kasvama hakkama. Ta lisab, et ka rahvusraamatukogu tornisaal, mida teater tegelikult juba praegu kasutab, ootab soodsat otsust. «Projektid on tehtud ja seda saali on vaja nii teatritele kui ka raamatukogule, sest me jagame ju saali teatriga VARIUS. Minul endal lavastajana on muidugi himu suure saali järele ja mul on ongi praegu tööplaanis mitu suure lava projekti. Samas ma ei taha öelda, et mul oleks VATi väikesest saalist kõrini,» räägib Toikka.

Samas märgib ta, et põhimõtteliselt on ruum ikka ruum ja inimene ikka inimene. «Ma lähtun ikkagi inimesest ruumis. Olenevalt loost muudan ruumi selliseks või teistsuguseks. Mida rohkem ruumi mul käes on, seda lihtsam,» ütleb Toikka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles