Vana armsa Sipsiku uus elu

Pille-Riin Purje
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õde-venda Anu ja Marti, kes oma lapsepõlve pööningult Sipsiku taas üles leiavad, mängivad Külli Teetamm ja Andero Ermel.
Õde-venda Anu ja Marti, kes oma lapsepõlve pööningult Sipsiku taas üles leiavad, mängivad Külli Teetamm ja Andero Ermel. Foto: Harri Rospu

Talvine lastelavastuste hooaeg algas juba enne jõulukuud. «Sipsik ja vana aja asjad» on nutikalt valitud mängupaiga ja laia adressaadiga lavastus: asub ju Estonia kammersaal teatrimaja pööningul, kuhu on omakorda kujundatud õdus, salapäraste soppidega pööning. 

Sel mängupööningul, lendlevate ämblikuvõrkude keskel, ootavad uut elu vanad asjad, elustuvad rõõmsad lapsepõlvemälestused. Taas ärkab ellu armas kodune kaltsunukk Sipsik.

Eno Raua lasteraamat «Sipsik» ilmus üle poole sajandi tagasi, aastal 1962. Minul on kodus 1969. aasta oranžikaaneline, Edgar Valteri muhedate piltidega «Sipsik» ja 1970. aasta järg «Anu ja Sipsik». Lavastus kingib helget nostalgiat Sipsiku eakaaslatele ja avastamislusti lastele, kes veel pole Sipsikuga tuttavad. Õde-venda Anu ja Marti, kes oma lapsepõlve pööningult taas üles leiavad, mängivad südamlikult Külli Teetamm ja Andero Ermel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles