NO99 ootab teatrisse lapsi!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Abel
Mari Abel Foto: Peeter Langovits

3. detsembril esietendub NO99 esimene lastelavastus. Mart Kampuse lavastuses «NO38. Punane õhupall» mängivad Von Krhali Teatri raudvarasse kuuluvad Erki Laur ja Mari Abel. 

Teatri kinnitusel on sõnadeta lavastus  sobilik lastele alates 6. eluaastast, aga ka noortele ja täiskasvanutele. 

«Punane õhupall» räägib loo Kondradist, kes ühel hommikul ärkab ja avastab, et ta on oma linnakorterisse üksinda jäänud. Ta pole sealt juba mitu aastat väljunud. Milleks väljuda? Parem istuda nelja seina vahel, kui minna nelja tuule poole. Kuid nüüd peab Konrad linna minema. Ettevaatlikult avab ta ukse ning astub tundmatusse.

Mart Kampuse lavastus on ühe mehe teekond mööda linna. Oma retkel avastab Konrad meie tänapäevast linna nii, nagu ta seda kunagi varem ei ole kogenud. Linn on salapärane ja müstiline, täis kummalisi kohtumisi, hämaraid hääli ning öösse kihutavaid valgustatud tramme.

Koos kunstnik Liina Keevallikuga luuakse keskkond, kus Konrad ja tema kaaslased tajuvad linna täiesti uuena. Kuid iga retke lõpus on alati ka päralejõudmine kuhugi.

Lavastus on inspireeritud Albert Lamorisse'i filmist «Punane õhupall» (1956),  NO99 lavastuse dramaturg on Eero Epner. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles