Aja auk. Trummilööja saatus

Artemi Troitski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksklusiivsed kaadrid sarjast «Raudse eesriide jumalused». Gunnar Graps
Eksklusiivsed kaadrid sarjast «Raudse eesriide jumalused». Gunnar Graps Foto: Tiina Alver

Ma ei mäleta enam, kus, millal ja täpselt millistel asjaoludel me Gunnar Grapsiga tuttavaks saime. Juhtus see millalgi seitsmekümnendate lõpul. Küll aga mäletan hästi meie esimest ühist avantüüri: see oli rokkfestival Tšernogolovkas 1978. aasta sügisel. Erinevalt Eestist oli rokk tollal Venemaal keelatud ja festivalgi kandis nime «noortemuusika päevad» või midagi sinnapoole.

Korraldada midagi sellist Moskvas, see tähendab otse riigi juhtkonna nina all, oli ohtlik, seepärast võtsin ürituse organiseerijana hea meelega vastu ühe Moskva külje all asuva teaduskeskuse – sellesama Tšernogolovka – progressiivsete komsomolibosside ettepaneku. Suhteliselt lähedal asus muide ka Tähelinn ja sealne kosmonautide ettevalmistamise keskus. Põhimõtteliselt oli tegu esimese suurema rokkfestivaliga Moskva piirkonnas: esinema tulid kõik paremad pealinna bändid eesotsas Mašina Vremeniga, ansamblid Leningradist, Sverdlovskist (enam pole sellise nimega linnugi), Leedust ja Eestist. Eestit esindas Gunnar Grapsi Magnetic Band ja see oli nende esimene etteaste Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles