Draamateatris esietendub suurlavastus

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Draamateatris esietendub suurlavastus «Armunud Shakespeare».
Eesti Draamateatris esietendub suurlavastus «Armunud Shakespeare». Foto: Eesti Draamateater

Pühapäeval, 27. novembril kl 19 esietendub Eesti Draamateatris suurlavastus «Armunud Shakespeare». See on seitse Oscarit võitnud filmi teatrilava jaoks seatud versiooni teine esietendus Euroopas pärast Londonit.  

20-aastane William Shakespeare on loomingulises kriisis: näidendi tähtaeg kukub, kuid inspiratsiooni pole. Aga ta leiab oma muusa – kirglikult teatrit ja Shakespeare’i loomingut armastava Viola. Mitte miski, isegi mitte tollasel Inglismaal naiste teatritegemist keelav seadus ega kõrgest soost kosilane ei takista Violat lavale astumast. Taustal pulbitsevad lavatagused intriigid ja abieluga kauplemine, õukond ja kõrts, kui noorte keelatud armuseikluste tiivul paneb Shakespeare kirja näidendi, millest on tänaseks saanud maailma kuulsaim armastuslugu «Romeo ja Julia».

Näidendis on Elizabethi-ajastu vürtsikat hõngu, ajaloolisi tõsiasju ja tegelasi ning rohkesti vihjeid Shakespeare’i teostele. Shakespeare’i enda (1564–1616) tegelikust eluloost sel perioodil (1585–1592) pole peaaegu midagi teada, aga eks seda lennukam saabki olla kujutluspilt tema surematu teose sünniloost.

Noort näitekirjanikku Willi mängiv Karmo Nigula on esimest hooaega Eesti Draamateatri näitleja ning näidendis Julia prototüübiks saavat Violat mängib, laulab ja tantsib Piret Krumm.

«Armunud Shakespeare» toob Eesti Draamateatrisse taas lavastaja Georg Malviuse ja kunstnik Ellen Cairnsi, kelle eelmine ühine töö oli «Väike õuduste pood» 2000. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles