Euroopa Filmiakadeemia auhindade nominendid Eestis kinolinal

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Filmiakadeemia auhindade nominendid
Euroopa Filmiakadeemia auhindade nominendid Foto: promo

10. detsembril jagab Euroopa Filmiakadeemia  tunnustust  2016. aastal esilinastunud Euroopa filmidele ja tunnustab filmitegijaid. Alates 28. novembrist on taas kinos ARTIS võimalus uuesti vaadata kaheksat filmi, mis on nomineeritud erinevates kategooriates.

28.11 «Julieta» Pedro Almodovari melodraama  toob ekraanile ema ja tütre loo. Film kandideerib parima režissööri, naispeaosa ja parima filmi kategoorias.

29.11 PISUT «Põrunud» (La Pazza Gioia) on režissöör Paolo Virzi tragikomöödia. Valeria Bruni Tedeschi oma rolli eest selles filmi kandideerib parima naispeaosa kategoorias.

30.11 «Truman» Hispaania südamlik draama, mille režissöör on Cesc Gay, võitis viis kõige olulisemat Hispaania filmiauhinda Goya: parim film, parim režissöör, parim stsenaarium, parim meesnäitleja ja parim meeskõrvalosatäitja. Nüüd on nomineeritud Javier Camara parima meesosatäitja auhinnale.

01.12 Hinnatud Taani režissööri Thomas Vinterbergi filmis «Kommuun» (Kollektivet) teeb hea rolli  Trine Dyrholm, kes on nomineeritud naispeaosa auhinnale.

02.12 «Mees nimega Ove» (En Man Som Heter Ove) on Fredrik Backmani ülipopulaarsel raamatul põhinev tragikomöödia, mis oli eelmisel aastal Rootsi üks suurimaid kassahitte. Hannes Holmi film näitab kätte helge teeotsa, kuidas suhtuda elamisse läbi eluterve huumoriprisma.  Meespeaosas Rolf Lassgård, kes on nomineeritud parima meespeaosa auhinnale.

03.12 «Toni Erdmann» Maren Ade  meie aja komöödia  osales tänavu Cannes'i filmifestivali võistlusprogrammis, kus ta võitis FIPRESCI auhinna kui kriitikute lemmikfilm ja pälvis hiljuti ka Euroopa Parlamendi Lux Prize auhinna. TONI ERMANN kandideerib viies  kategoorias: parim film, parim režissöör, parim meespeaosa, parim naispeaosa, parim stsenaarium.

04.12 «Florence Foster Jenkins» Tõestisündinud lugu Florence Foster Jenkinsist, kes oli kuulus seltskonnadaam ja muusikametseen 40ndate aastate New Yorgis.  Meespeaosatäitja Hugh Grant kandideerib parima näitleja kategoorias.

05.12 «Lõpetamine» (Bacalaureat) esilinastus sel aastal Cannes'i põhivõistlusprogrammis ning Cristian Mungiu võitis selle linateose eest parima režissööri auhinna.  Euroopa Filmiakadeemia on nomineerinud filmi parima režissööri  ja stsenaariumi kategoorias.

06.12 Tomasz Wasilewski film «Armastuse Ühendriigid» (Zjednoczone stany milosci) on neljast loost koosnev draama, mis keskendub armastuse eri dimensioonidele postkommunistlikus Poolas.  Tomasz Wasilewski võitis selle filmiga 2016. a Parima Stsenaariumi Hõbekaru Berliinis. Samas kategoorias on film nomineeritud ka Euroopa Filmiakadeemia auhindadel.

2017. aastal on Eesti kinodesse jõudmas ka teised nomineeritud ekraanilood, mis äsja ka PÖFFil linastusid: Paul Verhoeveni «Elle» ja Ken Loachi «I, Daniel Blake».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles