Esimene Eesti film jõudis Netflixi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nullpunkt»
«Nullpunkt» Foto: Kaader filmist

Voogedastuse Netflix videovaramusse on jõudnud esimene Eesti film ning see on 2014. aastal valminud noorsoodraama «Nullpunkt».

Filmi nimi on inglise keeles «Zero Point», filmi esitatakse eesti keeles, võib valida ka inglise või venekeelsed subtiitrid. «Nullpunkti» võivad nautida kõikide nende riikide kodanikud, kus Netflix levib, kokku on filmile valmistatud subtiitrid 33 keeles.

«Meil on väga hea meel, et «Nullpunkt» sai esimese Eesti filmina Netflixi,» ütles filmi produtsent Evelin Soosaar-Penttilä. «Nüüd näidatakse seda kõikides Netflixi-riikides 18 kuu jooksul. Selle aja jooksul on neil filmi näitamiseks eksklusiivõigused.» Ettevalmistused filmi netivideolaenutusse saamiseks algasid juba aasta tagasi, kui PÖFFi ajal toimusid läbirääkimised levitusfirmaga Under Milky Way, kes nägi «Nullpunktis» rahvusvahelist potentsiaali.

Kui palju filmitegijad teenivad, seda lepingutingimuste kohaselt avalikustada ei saa. Kui muusika voogedastuse teenuse Spotify ärimudel näeb ette autorile kuulamiskordade pealt maksmist, siis Netflix maksab antud perioodi esitamisõiguse eest konkreetse summa. Seejuures ei avalda firma, kui mitu korda antud filmi kuskil just vaadatuid on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles