Aja auk. Gammakiirte mõjust saialilledele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madlib ja MF Doom
Madlib ja MF Doom Foto: Kuvatõmmis

Kaua on oodatud räppar MF Doomi uut plaati. Nii kaua, et just ilmus vinüülina isegi uuesti üks tema tähtteoseid «Operation: Doomsday», mida tükk aega poodidest saada polnud. Küll on ootamine pikk, tunduda võib igavik, võiks isegi konstrueerida midagi luulelist.

Paul Newman lavastas 1972. aastal filmi «The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds». See rääkis perest, kelle noorem tütar tegi koolis teadusprojekti gammakiirte mõju kohta saialilledele. Sellised projektid võivad ebaõnnestuda. Üheks maailma silmapaistvaimaks koomiksipaharetiks peetav Dr. Victor Von Doom olevat samuti laboris viga saanud, ja tema on teatraalse räppar Doomi eeskuju.

Räppar Doom on ka tulest läbi käinud, algul tegutses ta koos vennaga grupis KMD, kuid vend kahjuks hukkus. MF tähendab Metal Face’i ning Doom kannabki raudmaski, sellist gladiaatori oma. Kandma hakkas ta seda soolokarjääri ajal. Ta leinas aastaid ja ilmus siis lõpuks 1999. aastal lagedale sooloplaadiga «Operation: Doomsday». Nimi Doom tuleneb üksiti ka tema perekonnanimest Dumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles