Tüdrukutirtsu silmadega vanaema

Pille-Riin Purje
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4.detsembril tähistas Leila Säälik 75. sünnipäeva, nädalapäevad varem esietendus Vanemuise Sadamateatris Andres Noormetsa lavasatud «Suluseis», kus Säälik mängib Ema. Fotol Leila Säälik ja  Margus Jaanovits.
4.detsembril tähistas Leila Säälik 75. sünnipäeva, nädalapäevad varem esietendus Vanemuise Sadamateatris Andres Noormetsa lavasatud «Suluseis», kus Säälik mängib Ema. Fotol Leila Säälik ja Margus Jaanovits. Foto: Mari Savik

Vanemuises esietendus 28. novembril Kristian Hallbergi draama «Suluseis». Lavastaja Andres Noormets kutsus ema rolli Leila Sääliku. Tuleb välja, et üksiti kujunes see töö näitlejale sünnipäevakingiks.

Ega ma teagi, millal esimest korda Leila Säälikut laval nägin. Tundub, et ta on alati olemas olnud. Ja alati lemmiknäitleja. Tihti koos Rein Malmsteniga, kes sündis paar kuud hiljem, aga lahkus siinselt lavalt liiga vara, 1993. aastal.

Esimene elamus võis olla Juhan Smuuli «Kihnu Jõnn» Jaan Toominga lavastuses (1980): Leila Sääliku osa Mathilde, algul peenutsev preilna, laeval tubli töönaine. Eredalt on meeles, mismoodi Lembit Eelmäe Jõnn peibutas Mathildet galantse lauluga ratasseelikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles