Priit Stranberg annab neli hella kontserti

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Strandberg
Priit Strandberg Foto: Erakogu

Sel hilissügisel või varatalvel astub neljal hubasel õhtul oma autorikontserdiga «Valvab» üles Vanemuise teatri näitleja Priit Strandberg, kellega koos musitseerivad Marion Strandberg, keelpillikvartett, Segakoor HUIK! ning Kammerkoor Helü. Kuuldavale tulevad Priit Strandbergi laulud septembris ilmunud plaadilt «Valvab» ning lisaks värske, sel sügisel kirjutatud looming.

Priit Strandberg lõpetas 2012. aastal EMTA Lavakunstikooli ning töötab samast aastast näitlejana Vanemuise teatris, kus on teinud kaasa paljudes sõna- ja muusikalavastustes. Strandberg on laulnud Segakooris HUIK! ja vokaalansamblis Kiivad Armastajad. Kontserte soololauludega on ta aktiivsemalt andnud alates 2014. aastast ning 2016. aasta septembris ilmus tal autoriplaat «Valvab».

Marion Strandberg omandas flöödi erialal 2013. aastal bakalaureusekraadi nii Antwerpeni Kuninglikus Konservatooriumis kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning magistrikraadi 2015. aastal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Hooajal 2014/2015 täitis Marion Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri flöödirühma abikontsertmeistri kohta. Lisaks on ta mänginud näiteks Tallinna Kammerorkestris, Pärnu Linnaorkestris ning sageli näeb teda Üle-Eestilise Noorte Sümfooniaorkestri ridades. Viimase 20 aasta jooksul on Marion laulnud umbes 10 kooris, millest viimaseks oli Segakoor HUIK!

Segakoor HUIK! tuli esmakordselt kokku 2009. aasta septembris. Koor on andnud väga menukaid kontserte ja olnud võidukas paljudel koorikonkurssidel. HUIK! peab oluliseks koostööd noorema põlvkonna eesti heliloojatega: koor on salvestanud Kadri Laanese koorilaule, 2011. ja 2014. aastal lauldi koos kammerkooriga Head Ööd, Vend Pärt Uusbergi autorikontsertidel. 2012. veebruaris osales Segakoor HUIK! Evelin Seppari kammerooperi «Teine» esiettekandel. 2014. aastast on antud autorikontserte koos näitleja Priit Strandbergiga. Koori peadirigent on Kaspar Mänd, kes pälvis 2012. ning 2015. Aastal Eesti Kooriühingu aasta noore dirigendi aastapreemia.

Kammerkoor Helü asutati Põlvas 2004. aastal. Algeselt kandis koor E STuudio Kammerkoori nime, kuid aastal 2016 sai koori uueks nimeks Kammerkoor Helü. Koori dirigendida asus 2008 aastal tegutsema Küllike Joosing. Nüüdseks Tartus tegutsev koor peab enda põhitrumbiks sügavuti minevat muusikatunnetust. Kammerkoor Helü on edukalt esinenud mitmel koorikonkursil nii Eesti, kui ka välismaal.

Keelpillikvartett moodustub erinevatel kontsertidel kuuest Eesti muusikust – Maaren Vihermäe (ERSO), Karin Sarv, Egert Leinsaar, Villu Vihermäe (kõik Tallinna Kammerorkester), Linda-Anette Suss ja Aike Randmann (mõlemad Vanemuine).

02. detsember kell 19.00 Viljandi Jaani kirik

03. detsember kell 19.00 Lüganuse kirik

10. detsember kell 19.00 Viimsi Püha Jaakobi kirik (kaasa teeb Segakoor HUIK!)

11. detsember kell 19.00 Tartu Jaani kirik (kaasa teeb Kammerkoor Helü)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles