Kuula nõiduslikke vaskpille

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corelli jõulumuusika festival
Corelli jõulumuusika festival Foto: Aive Sarapuu

Corelli Music kutsub: üliharva kuuldav vaskpillide sära jõulumuusika festivalil «Kirikupühad Maarjamaal».

Esimesel advendil, 27. novembril alanud jõulumuusika festival «Kirikupühad Maarjamaal» jätkub kolmandal advendil, 11. detsembril Püha Vaimu kirikus kontserdiga «Jõuluootuse vasksed helinad». Kirikuvõlvide all kõlab üliharuldane renessansi- ja barokiaegne konsordimuusika vanadele vaskpuhkpillidele ning jõulumuusika orelile.

Just selleks kontserdiks kokku kutsutud ansambel Clangor Cupri (vase helinad) koosneb Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Rahvusooper Estonia orkestri ning Läti Rahvusooperi parimatest vaskpillimängijatest. Kontserdil «Jõuluootuse vasksed helinad» esitab ansambel erakordselt kaunikõlalist muusikat kaheksale varajasele vaskpillile. Kontserdi üks toetajatest on huulikumeister Josef Klier, kelle barokkhuulikuid saavad ansambli muusikud proovis ja kontserdil testida ning hinnata.

 Esinejad: varajaste vaskpuhkpillide ansambel Clangor Cupri: Indrek Vau, Priit Aimla, Ivar Tillemann, Taavi Kuntu (naturaaltrompetid), Peeter Margus, Vairis Nartiss (Läti), Aabi Ausma, Valter Jürgenson (barokktromboonid ehk sackbuts). Kaastegev on Ene Salumäe (orel).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles