Kumu auditooriumis raiutakse päid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. ja 10. detsembril etendub Kumu auditooriumis Soome visuaalse teatri WHS sel aastal ilmavalgust näinud lavatükk «Cutting Edge».
9. ja 10. detsembril etendub Kumu auditooriumis Soome visuaalse teatri WHS sel aastal ilmavalgust näinud lavatükk «Cutting Edge». Foto: WHS

9. ja 10. detsembril etendub Kumu auditooriumis Soome visuaalse teatri WHS sel aastal ilmavalgust näinud lavatükk «Cutting Edge».

Inimkonda on läbi aegade vaimustanud peade maharaiumine. Lisaks päriselus toimuvale on tegemist ka ühe vanima mustkunstitrikiga.

Lavastaja Kalle Niole, kes soovis teha etendust just vanimat mustkunstitrikki kasutades, olid visuaalseks inspiratsiooniks ajaloolised maalid, kujutelmad ja müüdid peade maharaiumisest. Laval on kolm isikut, kaks naist ja üks mees. Nende tugev füüsiline kohalolu, liigutuste ja kehade segunemine ning tükkideks lõikamine toimub läbi lavalise illusiooni.

Musta huumoriga vürtsitatud etenduses segunevad maagia, barokkteater, akrobaatika, kaasaegne tants ja punkkontsert.

Cutting Edge liigub visuaalse teatri ja kaasaegse tsirkuse piiridel valides nii ühest kui teisest etendusse sobivaimad pooled. Etenduse vähene tekst ütleb seda, mida keha kaudu väljendada ei saa ja keha näitab seda, mida sõnad öelda ei suuda. Heli-, valgus- ja videomaailm põimuvad näitlejatöö ja mustkunstiga.   

Soome visuaalse teatri  WHS etendus «Cutting Edge» esietendus 31. augustil 2016 Helsingin Juhlaviikot. Etendust on lisaks Soomele mängitud juba ka Prantsusmaal ja Horvaatias.

Soome visuaalse teatri / uue tsirkuse grupp WHS on Kumu auditooriumi kutsel esinenud Eestis varem kahel korral, 2008 tükiga «Kõnelused» ja 2014 etendusega «Lahkumine».

 «Cutting Edge»

  • Lavastaja: Kalle Nio & grupp
  • Esinejad: Inês Campos, Vera Selene Tegelman and Jukka Tarvainen
  • Valgus: Jere Mönkkönen
  • Kostüümid: Mila Moisio & Kaisa Rissanen
  • Set & props: Taneli Rautiainen
  • Produktsioon: Kalle Nio & Nina Haukkovaara
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles