Eestisse tuleb hinnatud barokkorkester

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barokkorkester Arte dei Suonatori
Barokkorkester Arte dei Suonatori Foto: Maciej Mulawa

Pühapäeval, 11. detsembril algusega kell 19.00 annab Estonia kontsertsaalis kontserdi Euroopa üks hinnatuim barokkorkester Arte dei Suonatori ning poola klavessiinivirtuoosi Marcin Świątkiewicz. 

Kontserdil «Suurmeister Bach ja jätkajad» on kavas Johann Sebastian Bachi, Wilhelm Friedemann Bachi, Johann Gottfried Mütheli teosed.

Arte dei Suonatori on üks Euroopa hinnatumaid barokkorkestreid. Ansambli asutasid 1993. aastal viiuldajad Ewa and Aureliusz Goliński. Esinetud on kõikjal Euroopas ja Ameerikas. Lisaks 17.–18. sajandi repertuaarile esitatakse ka nüüdismuusikat. Arte dei Suonatori partneriteks on olnud kümned nimekad solistid ja dirigendid. Ansambli plaadistused on pälvinud arvukaid auhindu, sh Gramophone Award, Choc du Monde de la Musique, Diapason d’Or.

Kontsert toimub Poola, Saksamaa ja Prantsusmaa suursaatkondade toel ja initsiatiivil, et tähistada kolmepoolset koostöö 25. aastapäeva Weimari Kolmnurga raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles