Nädala plaat. Elusam kui aastate eest

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolling Stones
Rolling Stones Foto: Kuvatõmmis

The Rolling Stones

Blue & Lonesome

Promotone / Universal

Hinne: 4

Rollingute uus stuudioalbum pole tähtis mitte ainult selle pärast, et see on rollingute uus plaat, vaid lisaks on see pagana hea album, milletaolist nad on tahtnud teha viimased pool sajandit. Ehe elava ajaloo tund «Blue & Lonesome» on stiilipuhas bluus, ja tegelikult on ikka neetult tähelepanuväärne, et sellise rock’i-ajaloo jaoks mõõtmatult olulise kaaluga punt suudab ikka veel üllatada.  

Mis ühe jaoks on eile, on teisele juba ajalugu. Ajaga on teinekord kohe sellised suhtelised suhted. Kord tulid tudengitega jutuks fossiilbändid kui sellised ja Jethro Tull eraldi. Kui poetasin, et olen Jethro Tulli kontserdil käinud, siis tundus hetkeks, et noored vaatavad mind nii, nagu mina oleksin nendevanusena vaadanud kedagi, kes on oma silmaga näinud, kuidas Lenin Peterburi vaksalis töölistele kõnet pidas. Jethro Tull käis Tallinnas 1991. The Rolling Stones oli siis parasjagu lõpetanud maailmatuuri oma «Steel Wheelsi» albumiga ja tegemist oli siis viiekümnele lähenevate meestega. Hetkel vaadates ei tundugi see teab mis vanus olevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles