Kirjutab heitlik sõbratar

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hanson
Hedvig Hanson Foto: Eero Vabamägi

Laulja Hedvig Hanson elab üksi Viljandimaa metsade vahel ja peab aasta jooksul kirjavahetust salapärase saarel elava mehega. Arvatakse, et tegu on Jaan Tättega, aga võib-olla ka mitte.

Hansoni 2014. aastal kirjutatud ja Tätte tekstidest inspireeritud loo «On lihtne meie vahel kõik» sõnum on teoses kirjeldatuga sarnane küll. Kindlasti pole kuulus ja näidendeid kirjutav Saaremees täiesti väljamõeldud, sest arvestades raamatu stiili ning seda, kui palju iseennast on autor sinna sisse kirjutanud, on tunda, et prototüüp on vägagi olemas.

Olgu see Saaremees, kes ta on, kuid Hansoni jaoks on ta vähemalt selle aasta jooksul, mida päevaraamat kajastab, inspiratsiooniallikaks, tema monoloogide truuks ärakuulajaks (või läbilugejaks), sõbraks ja süütuks romantiliseks armumiseks, kelle poole kevadõhtutel kodus basiilikut mulda pistes õhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles