Liisi Koikson esitleb heategevuslikku jõululaulu «Lumetants»

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson esitleb heategevuslikku jõululaulu «Lumetants».
Liisi Koikson esitleb heategevuslikku jõululaulu «Lumetants». Foto: Pressifoto

Täna sai valmis Liisi Koiksoni uus jõululugu «Lumetants», millega lauljatar toetab Toidupanka. Loo allalaadimisõiguse saab soovi korral osta aadressilt liisikoikson.ee

«Idee tekkis isiklikul pinnal, last oodates, mil inimene hakkab paratamatult laste heaolule laiemalt mõtlema,» rääkis Liisi Koikson Postimehele. «Oleme igal aastal teinud sõpradega ka uue aasta lubaduste nimekirja. 2016. aasta viimasel real olin lubanud hakata tegelema vähemalt ühe heategevusliku ettevõtmisega. Olin selle unustanud ja nüüd aasta lõpus välgatas.»

Koiksoni arvates on jõulude ja aastavahetuse eel inimesed paljud avatumad ning soovivad anda. «Meil tekkis mõte, et raha andmise eest saaksid inimesed midagi vastu – näiteks uue jõululaulu. Lisaks ei ole eestikeelseid talviseid jõululugusid liiga palju ja ongi viimane aeg neid juurde kirjutama hakata,» muigab ta.

Annetused lähevad Toidupangale. «Nad teevad nii olulist asja, aga eelmisel aastal oli sellest juttu, et neil on rahastusega kehvasti. Seega otsustasime just nende tegevust toetada. Külmal ajal peab olema inimestel vähemalt süüa.»

Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul on nende soov aidata võimalikult paljusid inimesi, kes on ühel või teisel põhjusel sattunud raskesse olukorda, eriti lastega peresid. «Toidupanga prioriteet on praegusel hetkel just lapsed- lastega pered, paljulapselised pered, üksikvanemad.  Usun, et lisaks üleskutsele annetada, aitab «Lumetants» tõmmata ka suurema avalikkuse tähelepanu üldiselt puuduses elavate inimeste teemale ning kutsub üles neid märkama ja toetama,» rääkis Boerefijn

«Lumetantsu» muusika on loonud Liisi Koikson ja Christian Harrysson, teksti autor on Koiksoni Kilingi-Nõmme klassijuhataja Ly Kuningas. Laulavad  Liisi Koikson, Liina Saar, Hanna-Liina Võsa, Joel-Rasmus Remmel ja Peedu Kass, klahvpillidel on Joel Remmel, kitarril Christian Harrysson, kontrabassil Peedu Kass ja perkussioonil Ahto Abner ja Liina Saar, salvestas ja miksis Kaarel Tamra, masteras Minerva Pappi, illustratsiooni autorid on Anne ja Oskar Pikkov. 

Laulu leiate aadressilt liisikoikson.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles