Tiit Aleksejev: kirjutamine on põhjalik lugemine

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Aleksjev Eesti Kirjanike Liidu esimees.
Tiit Aleksjev Eesti Kirjanike Liidu esimees. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jõuluoote ärevuses konfliktidest, Süüria kodusõjast, terroriaktidest Euroopas täidetud nädalal Postimehele antud intervjuus tõdeb kolmveerand aastat Eesti Kirjanike Liitu juhtinud ajaloohariduse ja diplomaadikogemusega kirjanik Tiit Aleksejev piiblile viidates, et rahu tuleb maailma alles siis, kui see tuleb Jeruusalemma. 

Millele meie, eestlased, selles ebakindluses ja rahutuses toetuda saame, on meie oma anded, lisab Aleksejev. Aga alljärgnevalt tuleb juttu ka Aleksejevist endast, praegusest eesti kirjandusest ja kirjanduse kohast ühiskonnas. Võtsin usutluses oma nooremat kolleegi tema loal sinatada.

- Tiit, kolmveerand aastat saab sul kirjanike liitu juhitud. Algus paistab edukas, sest kevadel esimehe «troonikõnes» lubatud tihe koostöö kultuuriministeeriumiga on andnud järgmised kolm riigipalgalise kirjaniku kohta, millele liit lisas ise veel ühe. Kuidas on läinud ametisse sisseelamine ning mida kirjanike, tõlkijate, kriitikute tsunfti n-ö peastaabis veel on uudist?

Tagasi üles